Tania Kross ontving de Radio 4 Prijs uit handen van Jan Willem de Vriend. In het Muziekgebouw aan ’t IJ kreeg de mezzosopraan een sculptuur en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een goed doel. De winnares van de Radio 4 Prijs trad op tijdens een concert dat speciaal voor deze gelegenheid was georganiseerd.

Radio 4 beloont Tania Kross voor haar streven om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij een breder publiek te brengen en prijst haar vernieuwende rol in de klassieke muziek. Het concert werd live op Radio 4 uitgezonden.
--> Luister het concert terug

In het Muziekgebouw aan ’t IJ trad Tania Kross op voor een volle zaal met klassieke muziekliefhebbers. Ensemble Ludwig en pianist Ralph van Raat speelden muziek van o.a. Monteverdi, Rameau en Ravel. Tania Kross zong delen uit de Folksongs van Berio en enkele delen uit Gianni Schicchi van Puccini, geflankeerd door jonge zangers van de Nederlandse Reisopera.presenteerde de feestelijke middag. Tania Kross ontving naast de Radio 4 Prijs een cheque van 5000 euro. De zangeres schenkt het bedrag aan de Nederlandse Reisopera.
 Bekijk de foto's van de middag


Meer Tania Kross op Radio 4
Luister hier de verschillende uitzendingen en conceren rond Tania Kross terug:

Maandag 3 februari 20.00u - Avondconcert
Sopraan Tania Kross en Nederlands Symfonie Orkest o.l.v. Jurjen Hempel
Kross Over - Theatershow Tania Kross
Beluister het concert in het Radio 4 Concerthuis

Tania Kross thuis (1x1)Vrijdag 14 februari 09.00u- De Klassieken
Speciale uitzending van De Klassieken Thuis bij Tania Kross.
Presentator Hans Smit interviewt haar aan de hand van muziek die van belang zijn geweest voor de ontwikkeling van Kross. luister terug

 


 

 

 

Tania Kross Radio 4 prijs.jpg

Concerthuis

In het Radio 4 Concerthuis staat een portret van Tania Kross. De Antiliaanse sopraan die op inspirerende wijze bruggen slaat, zowel binnen als buiten de muziek.

In drie concerten komen verschillende kanten van deze veelzijdige zangeres naar voren.

Luister naar Tania Kross in een Opera-gala of als voorvechtster van vrouwenmuziek. Natuurlijk mag haar meest recente project Krossover niet ontbreken. 

Beluister hier de concerten