Tot en met 6 augustus stond Delft in het teken van het Delft Chamber Music Festival.
Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman heeft de absolute wereldtop van de klassieke muziek uitgenodigd om elf dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. De luisteraar kan de eigen waarheid in muziek vinden aan de hand van hoogtepunten uit kamermuziek, dans en literatuur.

Luister nu concerten van dit jaar terug:

27 juli - Openingsconcert - De weg naar de waarheid
Met de opening van het Delft Chamber Music Festival 2017 start de zoektocht naar de waarheid in muziek.Of vinden we de waarheid juist dankzij muziek? En zullen we in de bewerking voor strijkkwintet werkelijk Beethovens prachtige vijfde symfonie terugvinden? Het openingsconcert zet onze oren alvast op scherp!
--> Luister terug

30 juli - Ieder zijn verhaal
Werken van Bach, Schulhoff, Goebaidoelina en Simons
Met anderen naar muziek luisteren roept een gevoel op van een gedeelde ervaring. Maar in werkelijkheid creëert iedere luisteraar zijn eigen verhaal, zijn eigen waarheid over de muziek die klinkt. Musici gaan samen met luisteraars op zoek naar hun waarheid aan de hand van het nieuwe werk dat Marijn Simons speciaal voor het festival schreef.
--> Luister terug

6 augustus - Slotconcert - Eerlijk duurt het langst
Met Schuberts Octet in F D.803 wordt het festival feestelijk afgesloten. Deze oude favoriet wordt aangevuld met een wereldpremière van de jonge Finse componist Sebastian Fagerlund. Autumn Equinox refereert aan het verschil tussen de seizoenen op het noordelijk en zuidelijk halfrond. Terwijl het bij ons herfst is, is het op het zuidelijk halfrond lente. Dus volgens onze waarheid gaat het stuk in de zomer in première. Dat zullen ze elders anders zien! Maar dat Schuberts Octet kamermuziek in optima forma is, zal voor iedereen waar zijn.
--> Luister terug

Dieuwertje Blok bezocht een muzikale brunch tijdens het Delft Chamber Music Festival:

Meer reportages via www.nporadio4.nl/klassiekviertdezomer